Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012



10+1 tips που θα σε κάνουν περιζήτητη

Δεν έχουν όλοι το χάρισμα να γίνονται η ψυχή της παρέας, ούτε όλοι μπορούν να κυκλοφορούν με άνεση ανάμεσα σε αγνώστους. Όλοι όμως μπορούν να γίνουν και αρεστοί και περιζήτητοι σε μια παρέα.


Δεν χρειάζεται να έχεις τα κάλλη της Angelina Jolie για να μαζεύονται όλοι γύρω σου σαν «μέλισσες», ή να φέρεσαι σαν αγοροκόριτσο για να σε καλούν σε αντροπαρέες, ούτε να είσαι «δημοσιοσχετίστρια» προκειμένου να δίνεις το παρών στα πάρτι των φίλων και γνωστών σου. Χρειάζεται μόνο να είσαι... ο καλός σου εαυτός!
Ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα μπορέσεις να  γίνεις, όχι μόνο πιο κοινωνική, αλλά και να κερδίσεις τις  καρδιές των άλλων.

1. Χαμογέλα. Κανείς δεν θέλει να κάνει παρέα με κάποιον που μοιάζει να βρίσκεται σε κακή διάθεση. Τα «μούτρα» απομακρύνουν τους άλλους από κοντά σου, ενώ το χαμόγελο τους ελκύει. Γι αυτό, ακόμα και αν δεν είσαι στα καλύτερά σου, χαμογέλασε και θα δεις ότι πολύ σύντομα η διάθεσή σου θα αλλάξει προς το καλύτερο.

2. Σύστησε τον εαυτό σου. Όταν είσαι σε μία παρέα με πολλούς αγνώστους, προσπάθησε να παρουσιάσεις τον εαυτό σου, δείχνοντας ταυτόχρονα ενθουσιασμό που βρίσκεσαι ανάμεσά τους. Πες το όνομά σου χαμογελώντας και πρόσθεσε κάτι, που να ταιριάζει με όσα έχουν ειπωθεί νωρίτερα.

3. Πρόφερε το όνομά του. Είναι σημαντικό για να νιώσει κάποιος οικεία μαζί σου να τον αποκαλέσεις με το όνομά του, εφόσον είναι γνωστός γνωστών σου. Θα καταφέρεις να απομνημονεύσεις τα ονόματα πολλών καινούριων ανθρώπων, αν όταν σου τους συστήνουν, χαιρετάς τον καθένα ξεχωριστά προφέροντας το όνομά του.

4. Δείξε ενδιαφέρον για τον καθένα ξεχωριστά. Φρόντισε να παρακολουθείς με προσοχή τι λέει ο καθένας  και να κάνεις διακριτικές ερωτήσεις,  θετικές παρατηρήσεις ή και έξυπνες παρεμβάσεις  στα λεγόμενα του. Αυτό θα τον κάνει να νιώσει ότι έχει απέναντί του κάποιον που τον καταλαβαίνει, κάποιον με κοινά ενδιαφέροντα, και βεβαίως κάποιον που τον προσέχει.. Με δυο λόγια;  Τον έχεις κερδίσει!

5. Πες κάτι που θα ήθελαν να μάθουν, όπως μια πληροφορία ή μια είδηση που ενδιαφέρει τους πάντες, ή και  μια συνταγή για ένα πρωτότυπο, καλοκαιρινό κοκτέιλ. Να είσαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστούν και θα σου ζητήσουν να το ετοιμάσεις για να το απολαύσει όλη η παρέα.

6. Πάρε μέρος σε ομαδικά «παιχνίδια». Αν κάποιος «ρίξει» την ιδέα να παίξετε όλοι μαζί καραόκε, μην αρνηθείς με την δικαιολογία ότι είσαι παράφωνη! Δεν πρόκειται για διαγωνισμό τραγουδιού και ίσα- ίσα, θα εκτιμηθεί από την παρέα το κέφι και η «τόλμη» σου.

7. Μην αδιαφορείς για ότι συμβαίνει γύρω σου. Πώς θέλεις να ακούσει η παρέα το αστείο σου, αν τη στιγμή που κάποιος άλλος λέει  κάτι, εσύ στέλνεις  μηνύματα στον καλό σου; Για να σε προσέξουν και να σε ακούσουν, χρειάζεται να έχεις  μπει στο κλίμα της παρέας, να έχεις ακούσει και εσύ αυτά που οι υπόλοιποι αφηγούνται.

8. Ανταπόδωσε την καλή κουβέντα. Αν σε πλησιάσει ένας φίλος φίλων σου και σου πει ότι έχει ακούσει για σένα τα καλύτερα, μπορείς να τον κρατήσεις κοντά σου, λέγοντας κάτι παρόμοιο. Ύστερα η κουβέντα μπορεί να κυλήσει πιο εύκολα και εσύ να αποκτήσεις στη συνέχεια ένα νέο φίλο.

9. Μπες και εσύ στον ρυθμό. Αν όλοι χορεύουν και εσύ κάθεσαι στην άκρη, με το ποτό σου στο χέρι, είναι πολύ δύσκολο να προσελκύσεις το ενδιαφέρον τους. Ακόμα και αν δεν το έχεις και πολύ με τον χορό, μπορείς να σταθείς κοντά στην «πίστα» και να κινείσαι στον ρυθμό της μουσικής. Πολύ σύντομα θα σε «παρασύρουν» οι άλλοι στον χορό τους.

10. Μην «κολλάς» σε ένα άτομο όλο το βράδυ. Το ότι γνώρισες κάποιον που σου κρατάει καλή συντροφιά, δεν σημαίνει ότι μπορείς να τον έχεις κατ' αποκλειστικότητα όλο το βράδυ. Μίλησε με όσους ανθρώπους σου κάνουν «κλικ» και στο τέλος θα έχεις δημιουργήσει ένα καινούριο «παρεάκι» γύρω σου.

11. Κράτησε επαφές. Φεύγοντας από το πάρτι μην παραλείψεις να ευχαριστήσεις τον οικοδεσπότη που σε κάλεσε και να ζητήσεις από εκείνους που μοιράστηκες αυτές τις λίγες ώρες, κάποιο τηλέφωνο ή email τους. Μια καλή αφορμή που μπορείς να επικαλεστείς είναι για να τους στείλεις κάποιες φωτογραφίες από το πάρτι και έτσι θα μπορέσεις να τους μιλήσεις την επομένη και να τους συναντήσεις ξανά, κατ' ιδίαν αυτή τη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου