Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012


Μάθε να κατακτάς τους στόχους σου!

Ο life coach, Lauren Zande, παρουσιάζει τα «βήματα» που χρειάζεται να ακολουθήσεις, προκειμένου να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρά σου.

 
Κρατάς τα όνειρά σου «θαμμένα» στα βάθη του μυαλού σου γιατί έχεις καταφέρει να πείσεις τον εαυτό σου - ή σε έχουν επηρεάσει προς αυτή την κατεύθυνση από το οικογενειακό ή φιλικό σου περιβάλλον - ότι μερικά από αυτά «είναι γραφτό» να παραμείνουν στη σφαίρα της φαντασίας, στη «γη» του ανέφικτου. Ωστόσο, φαίνεται πως παραλείπεις κάτι πολύ σημαντικό από τον συλλογισμό σου: ότι τα όνειρα και τα σχέδια που κάνεις μπορεί να μοιάζουν ανέφικτα στα μάτια των άλλων, ή ακόμα και στα δικά σου, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας.

Γι αυτό, ο life coach, Lauren Zande, προτείνει 10 «βήματα» που θα σε βοηθήσουν τόσο να εντοπίσεις τα όνειρα εκείνα που θέλεις να «κυνηγήσεις» στη ζωή σου, όσο και να εστιάσεις προς την σωστή κατεύθυνση που θα σε οδηγήσει στην πραγματοποίηση των στόχων σου.

1. Να είσαι συγκεκριμένη και να γνωρίζεις ακριβώς τι θέλεις.. Είτε πρόκειται για μια επιθυμία που σχετίζεται με την προσωπική σου ζωή, ή την επαγγελματική, είναι απαραίτητο να έχεις στο μυαλό σου έναν (ή και περισσότερους) σαφή και ξεκάθαρο στόχο.

2. Πίστεψε στις δυνάμεις σου. Απόβαλε από μέσα σου όλα εκείνα τα στοιχεία που σε κρατάνε «πίσω», όπως είναι ο φόβος της αποτυχίας ή η αμφιβολία για τις ικανότητές σου.

3. Τήρησε τις υποσχέσεις που δίνεις στον εαυτό σου. Προσπάθησε να επιτύχεις προσωπική ακεραιότητα, κρατώντας τις υποσχέσεις που δίνεις στον εαυτό σου, όπως όταν υπόσχεσαι κάτι σε τρίτους. Έτσι θα καταφέρεις να αναπτύξεις τον αυτοσεβασμό που είναι απαραίτητος για την προσπάθειά σου.

4. Ενδυνάμωσε τις φιλικές σου σχέσεις. Απομάκρυνε από κοντά σου τους ανθρώπους που επιμένουν να σε «υποβιβάζουν» και ενίσχυσε τις φιλίες εκείνες που νιώθεις ότι σου ταιριάζουν και σε κάνουν πιο αισιόδοξη και χαρούμενη.

5. Τόλμησε να ρισκάρεις. Κανείς δεν κατάφερε να φτιάξει... ομελέτα, χωρίς πρώτα να σπάσει τα αυγά. Γι αυτό χρειάζεται, όταν οι καταστάσεις το απαιτούν, να τολμήσεις και να επιλέξεις ή τη μία ή την άλλη οδό, παρά να οπισθοχωρήσεις ή να μείνεις αμέτοχη.

6. Να είσαι ο εαυτός σου. Μην μπεις στον πειρασμό να «ξεπουλήσεις» το «είναι» σου προκειμένου να επιτύχεις έναν στόχο. Η προσωπικότητά σου είναι μοναδική και χρειάζεται να την εκτιμάς, όπως και τις δυνάμεις σου, για να κατακτήσεις όσα ονειρεύεσαι.

7. Μην τα παρατάς στην πρώτη δυσκολία. Ακόμη και αν έχεις αφιερώσει πολύ χρόνο και κόπο για να καταφέρεις κάτι, έχε πάντα στο μυαλό σου ότι και να αποτύχεις, δεν έγινε και τίποτα. Ίσα ίσα που θα μάθεις από τα λάθη σου ώστε να είσαι πιο προσεκτική μόλις ξεκινήσεις τη νέα σου προσπάθεια.

8. Μην επαναπαύεσαι στις δάφνες σου. Αν έχεις ήδη επιτύχει ένα σπουδαίο βήμα που σε φέρνει πιο κοντά στον στόχο σου, μην «παρασυρθείς» και κάνεις το λάθος να «χαλαρώσεις». Το έδαφος που με τόσο κόπο κέρδισες μπορεί να χαθεί μέσα σε μια στιγμή, γι αυτό χρειάζεται να πάρεις δυνάμεις από την πρώτη επιτυχία και να συνεχίσεις την προσπάθεια σου με περισσότερο δυναμισμό.

9. Διατήρησε την ταπεινότητά σου. Το να πιστέψεις στον εαυτό σου ότι μπορεί να τα καταφέρει, δεν είναι συνώνυμο της αλαζονικής συμπεριφοράς. Αντιμετώπισε με ταπεινοφροσύνη τις επιτυχίες που σημειώνεις στην προσπάθεια να κατακτήσεις τους στόχους σου, προκειμένου να «κρατήσεις» το μυαλό σου συγκεντρωμένο.

10. Μην «απομονωθείς» από τον κόσμο. Όσο συγκεντρωμένη και αν είσαι στον στόχο σου, χρειάζεται να συνεχίσεις να «αλληλεπιδράς» με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σου. Μια καινούρια ιδέα που θα σε βοηθήσεις στην προσπάθειά σου, μία αποτελεσματική λύση σε κάποιο πρόβλημά σου ή ακόμα και το κουράγιο που χρειάζεσαι σε δύσκολες στιγμές, μπορείς μόνο να τα βρεις στους φίλους και την οικογένειά σου.

Φιλικά
Βούλα Κρύπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου