Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΩΝ ΚΗΛΙΔΩΝ



Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ
Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΩΝ ΚΗΛΙΔΩΝ

Υπερμελάγχρωση, ανομοιόμορφος τόνος της επιδερμίδας, σημάδια από τον ήλιο, σημάδια από τη γήρανση – υπάρχουν πολλοί τρόποι να περιγράψουμε τις σκούρες κηλίδες της επιδερμίδας. Πως όμως τις αντιμετωπίζουμε; Η Ειδικός στην Περιποίηση της Επιδερμίδας Μελίνα Γαλεάδη μας συμβουλεύει!


1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΟΥΡΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ;
Οι σκούρες κηλίδες προκαλούνται από την ακανόνιστη παραγωγή μελανίνης στην επιδερμίδα. Η απόχρωση των κηλίδων κυμαίνεται από ανοιχτό καφέ έως μαύρο και έχουν την ίδια υφή με την υπόλοιπη επιδερμίδα. Δεν πονάνεν και συνήθως εμφανίζονται στις περιοχές της επιδερμίδας που είναι εκτεθειμένες στον ήλιο.




2. ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΟΥΡΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ;
Η μελανίνη, που είναι μία χρωστική ουσία που βρίσκεται στην επιδερμίδα σας, είναι η φυσική άμυνα του οργανισμού στην ακτινοβολία UV. Όταν εκτείθονται στον ήλιο, τα μελανοκύτταρα στην χαμηλότερη στοιβάδα της επιδερμίδας, παράγουν μελανίνη και την απελευθερώνουν μέσω κυττάρων που μοιάζουν με κλαδιά που ονομάζονται δενδρίτες, στην ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας. Η μελανίνη αποφορροφά το φως του ήλιου και προλαμβάνει την ακτινοβολία UV από το να εισχωρήσει βαθύτερα στην επιδερμίδα. Όταν η επιδερμίδα δεν είναι πλέον εκτεθειμένη στην ήλιο, η μελανίνη υποχωρεί.
Κάθε φορά που ο μηχανισμός αυτός ενεργοποιείται, ένα μικρό ίχνος μένει πίσω. Με το πέρασμα του χρόνου, τα ίχνη αυτά συσσωρεύονται και δημιουργούν μία κηλίδα. Είναι όπως όταν γράφουμε με ένα μολύβι σε ένα κομμάτι χαρτί, σβήνουμε και επαναλαμβάνουμε το ίδιο ξανά και ξανά. Τελικά, θα αφήσει κάποιο σημάδι.
Επιπλέον, ο μηχανισμός γίνεται λιγότερο αποτελεσματικός με το πέρασμα του χρόνου, γεγονός που επιβαρύνει τη συσσώρευση της μελανίνης σε μία περιοχή. Η συσσωρευτική ιδιότητα της μελανίνης σημαίνει ότι φθορά που μπορεί να έχει γίνει όταν είμαστε έφηβοι, θα εμφανιστεί στο μέλλον!
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι υπεύθυνοι για την ενεργοποίηση αυτής της διαδικασίας. Ο πιο προφανής είναι η έκθεση στον ήλιο. Η ορμονική ανισορροπία όμως, όπως εκείνη που προκαλείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει αυτή τη διαδικασία. Επιπλέον, διαφορετικοί άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη ή μικρότερη σύνθεση μελανίνης, οπότε το αποτέλεσμα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.
3. ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ Η ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ;
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αποφύγετε τον αποχρωματισμό είναι να μειώσετε την έκθεση στον ήλιο. Με την πάροδο του χρόνου, η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο θα έχει ως αποτέλεσμα ανομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας και θα επιταχύνει την γήρανση της επιδερμίδας. Συνεπώς, είναι καίριας σημασίας να χρησιμποείτε SPF – ιδιαίτερα σε περιοχές όπου έχουν ηλιοφάνεια όλο τον χρόνο είναι σημαντικό να φοράτε SPF όλο το έτος.
Η απολέπιση με ένα προϊόν που περιέχει BHA ή AHA οξέα, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας και να χαρίσει έναν πιο ομοιόμορφο τόνο, καθώς προωθεί την δημιουργία κυττάρων και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.
απόκτησε την εδώ

Ασπίδα Προστασίας NovAge με SPF50 UVA/PA++++ Advanced Skin Protector

Μία κρέμα πολλαπλής προστασίας σχεδιασμένη να προστατεύει την επιδερμίδα από τη γήρανση που προκαλείται από τις ακτίνες UV και τη ρύπανση με αποτελέσματα όπως ο ανομοιόμορφος τόνος επιδερμίδας, οι σκούρες κηλίδες και οι ρυτίδες. Σχεδιασμένη να καθυστερεί τα σημάδια γήρανσης με τρεις τρόπους για λαμπερή, καθαρή και ομοιόμορφη επιδερμίδα. 30  ml.

κωδικός 34143

για τον μήνα Μάιο 
19,99 € 33,00 €

4. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΗΣΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ;
Για προστασία από τις ακτίνες UV προτείνω το NovAge Day Shield SPF 50 UVA/PA ++++ Advanced Skin Protector. Παρέχει το υψηλότερο επίπεδο προτασίας UVA που λειτουργεί ως ασπίδα από τις βλαβερες ακτίνες και τη γήρανση της επιδερμίδας. Επιπλέον, προστατεύει την επιδερμίδα από μερικές από τις αρνητικές επιδράσεις του περιβάλλοντος και προσφέρει έντονη ενυδάτωση.
5. ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΩΝ ΚΗΛΙΔΩΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;
Αποφεύγοντας την έκθεση στον ήλιο, χρησιμοποιώντας προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας που διορθώνουν τον τόνο της επιδερμίδας και κάνοντας απολέπιση δυο φορές την εβδομάδα. Όλα αυτά θα συμβάλλουν σε έναν πιο ομοιόμορφο τόνο επιδερμίδας. Επενδύστε σε υψηλής ποιότητας προϊόντα που θα απαντήσουν στην ανάγκη σας και θα περιποιηθούν την επιδερμίδα σας.
Εάν ζείτε σε ηλιόλουστο μέρος, εκτός από το SPF, να φοράτε και καπέλο και γυαλιά ηλίου όταν είστε έξω. Επιπλέον, μην υποτιμάτε το να κάθεστε σε εσωτερικό χώρο αλλά κοντά σε παράθυρο, ακόμα και εάν έχει συννεφιά: είστε και πάλι εκτεθειμένοι στην ακτινοβολία UV!




 ΚΕΙΜΕΝΟ:  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: GETTY IMAGES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου